onsdag 30 april 2014

Rädda människovärdet från vänstern

Fridolin-Du-Betalar
”Människors lika värde”. Ska vi inte vara lite varsamma med den frasen? Den har börjat dyka upp titt som tätt på senare tid, med allt luddigare betydelse, och det vore synd om den urholkades helt.


Det går förstås att ifrågasätta begreppet. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna talar på originalspråk om ”dignity”, vilket betyder värdighet snarare än värde, men andemeningen torde ändå stå klar för de flesta.


Frasen används dock alltmer sällan för att påtala just människors lika värde. I stället har den blivit ett tillhygge mot folk med en annan åsikt än den egna.

Nyligen utbröt protester mot Jimmie Åkessons studiebesök på sjukhus. Varför? En förklaring var att Sverigedemokraterna inte vill att så kallade papperslösa ska ha samma rättigheter till offentligt finansierad vård som dem som befinner sig legalt i landet. Detta skulle nämligen strida mot ”människors lika värde”.


Tycka vad man vill om SD-ledaren, men det är att vattna ur begreppet. Så sent som i juli 2013 fick papperslösa lagstadgad rätt till annat än akutvård. Det är magstarkt att påstå att Sverige dessförinnan bröt mot de mänskliga rättigheterna.

Ett annat exempel är den 71-åriga dam i Falun som i åratal arbetat frivilligt för Röda Korset, men som efter att ha blivit smyginspelad av en aktivist drevs ut ur förbundet. ”Om det är så att man inte står för alla människors lika värde, då kan man inte representera Röda Korset”, sade hjälporganisationens generaldirektör.

Vad hade då den gamla damen sagt? Jo, att Sverige har integrationsproblem, att arbetslösheten är så stor att en generation är förlorad, och att det vore bättre att hjälpa fler flyktingar på plats i stället för i Sverige. Och hon hade använt ord som ”vi” och ”dom”. ”Arbetslösheten blir ju inte mindre ju fler ungdomar vi tar in. Förstår du det? Det är ju ingen lösning för oss, när vi har sådan hög ungdomsarbetslöshet själva.”

Intentionen att inte vilja ha ett samhälle med ”vi” och ”dom”, eller ett A- och ett B-lag, är sympatisk. Men förlåt mig ändå för att jag nu uttrycker mig drastiskt: Sverige är redan uppdelat i lag, precis som alla andra kända statsbildningar i historien.


Ta bara rösträtten. Först har vi A-laget, medborgarna. De får rösta i alla allmänna val. Sedan har vi B-laget, som utgörs av dem som bara har uppehållstillstånd. De får inte rösta i riksdagsvalet, men i kommunalvalen.

Vi kan också säga att vi har ett C-lag: de som bor i landet utan tillstånd och som inte får rösta alls, men som ändå har vissa rättigheter, som tillgång till vård och skola.

Vi kan rentav säga att det finns ett D-lag: de som vill flytta hit men ännu inte gjort det. Enligt Gallups senaste opinionsundersökning om Europas attraktionskraft vill nära 7 miljoner människor flytta till Sverige. Varför ska inte de få rösta?

Att alla jordens människor inte har samma rättigheter inför den svenska staten betyder inte att människorna har olika värde.

”Människors lika värde” används nu helt fritt. Det senaste exemplet kommer från Tvärdrag, SSU:s idépolitiska tidskrift. I senaste numret skriver en redaktionsmedlem, under rubriken ”Kommer aldrig bli ihop med en moderat” att ”något så stort, basalt och för mig självklart skiljer oss åt, synen på alla människors lika värde och rättigheter, och det är därför jag aldrig skulle kunna vara tillsammans med en borgare”.

Sådärja. Nu är också en röst på något av de borgerliga partierna ett brott mot FN-stadgan. Ni ser vartåt det barkar. Och i morgon är det första maj, de överdrivna parollernas dag. Det blir inte mycket kvar av människovärdet om vi inte börjar bli lite mer aktsamma med begreppet.

PER GUDMUNDSON Ledarskribent
08-13 50 00 per.gudmundson@svd.se
Fler inlägg av Gudmunsson nedan


Mycket bra skrivet av Per Gudmundson. Jag anser att Sverige håller på att bli som ett kommunistiskt land med icke åsiktsfrihet och som inte hör hemma i en demokrati, när man kan utesluta en partiledare som är demokratiskt vald och som flera gånger i opinionundersökningar varit tredje största partiet i Sverige, alltså finns det väldigt många människor som röstar på SD, men alla dessa är ju inte lika värda i alliansen och de rödgrönas ögon..så de skall sluta prata så mycket om allas lika värde.


Jag undrar också om inte svenskar som betalar snällt sin skatt är lika mycket värda, eftersom illegala flyktingar får bättre förmåner än skattebetalare..

Många pensionärer lever mycket fattigt och har knappt råd att kosta på sina tänder, eller hämta ut dyr medicin, medan illegala som egentligen inte har rätt att vistas i landet och som inte kan visa ID handlingar kan få maxtaxa 50 kr i tandvård och läkarbesök. Det anser jag är i allra högsta grad diskriminerande mot skattebetalande människor i Sverige.

Att man skall ge akut sjukhusvård för även illegala är ju självklart, men att få underhålla sina tänder för 50 kr anser jag är fel, denna lag infördes 1 juli 2013.

Läs fakta på olika skattefria bidrag och andra skattefria bidrag för nyanlända i nedanstående länk.

Jag undrar också om Ullenhag menar att alla icke invandrare skall få behålla sina bidrag även om de fått ett arbete, men det tycker ju Ullenhag att invandrare skall få. Läs nedan.

Ullenhag menar ju också att Romer byggde Sverige, läs nedan vad han skriver i samband med Romernas Romadag 8 april.

Nu har det varit så mycket skriverier om vad kommunalrådet Lennart Holmlund bloggat om. Att säga sanningen i Sverige kallas för rasism, men tydligen finns det någon som utmanar ödet att bli kallad rasist och säger vad han tycker. Rebloggar därför detta blogginlägg.
Läs nedan, finns mycket att läsa och flera kommentarer i bloggen som jag rebloggat.

Lyssna på några invandrare vad de anser om invandring, SD m.m.

Lyssna på David Lång om invandring i debatt i riksdagen med socialdemokrat.

Lyssna även på nationalekonomen Tino Sanandaji som talar om fri invandring m.m.

söndag 27 april 2014

Migrationsindustrin skapar stora vinster för affärsmän

secondColumn-16x9
Asylsökande har blivit en handelsvara som ger avkastning till affärsmän och justerade siffror åt politiker som vägrar inse problemen, skriver Håkan Lösnitz (SD) och David Lindh (SD).
Det förs en aktiv debatt om vinster i välfärden.

Många anser att det är dåligt men konstigt nog så är det få som kritiserar vinster i migrationsindustrin som dränerar stat och kommun på stora pengar.

En av de mer kända aktörerna är Bert Karlsson som från att ha varit en hård motståndare till svensk migrationspolitik nu vill skapa ett slags Ikea för asylboenden. Att han plötsligt blivit en vän till invandring är väl knappast svårt att förstå. Det finns miljoner att tjäna.

Enligt DN (24/1 2013) skenar kostnaden för provisoriska asylboenden och har tredubblats på senare tid. Att få ta del av dessa pengar är något som uppenbarligen är attraktivt.

En annan företeelse i migrationsindustrin är etableringslotsar. Något som nuvarande regering införde 2009 när dom stolt förklarade ett paradigmskifte inom integrationspolitiken och budgeterade 920 miljoner för bland annat prestationsbaserad ersättning till etableringslotsar.

 På senare tid har det kommit viss kritik mot att lotsarna inte är effektiva. Enligt en rapport från Statskontoret 2012, hade bara 4 procent av de inskrivna i etableringsreformen fått jobb.

Startersättningen per nyanländ är 6000 kronor exklusive moms. Därefter får lotsen 1650 kronor i månaden. En utbetalning på 13000 kronor sker om den nyanlända får anställning. Får sen den nyanlände fortsatt anställning, utbildning eller startar ett företag utgår en ersättning på 40000 kronor.

Detta blir snabbt stora pengar och enligt utsago från anställda på arbetsförmedlingen (AF) så är kontrollen noggrann på pappret men i realiteten så gott som obefintlig.

De är hårt pressade och hinner inte söka upp sina klienter vilket skapar en öppning för fusk. Dessutom så har det blivit konkurrens om asylsökande och i dag slåss lotsarna om nyanlända. Mutor i form av datorer och telefoner hör inte längre till de ovanliga sätten att locka till sig klienter.

Nyanlända kan även fritt byta lots när som helst vilket innebär ett nytt startbidrag som utgår varje gång en klient byter lots.

I Moderaternas reklam för sitt nya Sverige talar Fredrik Reinfeldt sig varm för en take-away restaurang. Att själva restaurangen kan vara betald till stor del av statliga medel nämner Fredrik naturligtvis inte. Förutom ett starta-eget bidrag så är chansen stor att en eller flera i restaurangen fått instegsjobb.

Ett instegsjobb ger upp till 80 procent av den totala lönekostnaden i bidrag till restaurangen om dom anställer en nyanländ invandrare i upp till två år. Även här är kontrollen dålig.

Med andra ord kan en etableringslots ordna instegsjobb på restaurangen som nyss fått ett starta-eget bidrag. Inget säger att det är så på just denna restaurang men i vårt nya Sverige är det långt ifrån omöjligt.

Med detta sagt så är det konstigt att inte fler röster hörs i frågan om vinster i migrationsindustrin. Kanske är det debattklimatet i Sverige som inte tillåter någon att gå utanför åsiktskorridoren men nog måste fler inse att det är ett dyrt och cyniskt sätt att förbättra statistik på. Asylsökande har blivit en handelsvara som ger avkastning till affärsmän och justerade siffror åt politiker som vägrar inse problemen.

Här skaffar man sig herrgårdar och konferensanläggningar och renoverar för stora pengar samtidigt som regeringen slår sig för bröstet när dom visar fina åtaganden för nyanlända. Allt detta för våra skattepengar som borde vara noggrant räknade och redovisade utan ens en udd av risk för missbruk och stora vinstuttag på brukarnas bekostnad.

Det är här som Sverigedemokraterna visar att vi vågar stå för vår åsikt och tar dessutom upp problem som lätt blir bagatelliserade eller undanskymda. Att göra vinst är i sig inte fel men när det går ut över enskilda människor och vår gemensamma välfärd kan det inte vara acceptabelt.
Losnitz-Lindh
HÅKAN LÖSNITZ
tolk
DAVID LINDH
Sverigedemokraterna Göteborg

Sjuk och åldringsvården blir sämre och sämre, skolresultaten allt sämre, det saknas pengar till fler anställda inom vård och omsorg, samt till resurser inom skolan, polis, militär, m.fl. områden.
Sjukvård1

Migrationsverket har tecknat avtal med Bert Karlsson om flyktingmottagande på Simrishamns sjukhus. Avtalet gäller 200 platser.

Redan för 25 år sedan öppnade Bert Karlsson sin första flyktingförläggning och i dag driver han fem asylboenden på olika platser i landet.

För en tid sedan berättade YA att han nu planerar utvidga verksamheten och att han bland annat ville göra det i Simrishamn.

I går informerades kommunledningen om att ett avtal nu undertecknats. Redan på torsdag kommer Migrationsverket till Simrishamn för att diskutera vad som händer nu med kommunledningen.
Utmaning för skolan

– Nu är det snart sommarlov, men det blir en utmaning för skolan till hösten. Det hade varit bra om Migrationsverket kunde styra mottagandet till renodlade språkgrupper. I dag har vi 20 språk och det hade självklart varit enklare för skolan med färre språkgrupper.

Avtalet gäller 200 platser och Anders Johnsson tror att det kommer att bli fullt.
– Migrationsverket har ett inflöde på 1 700 personer i veckan så det lär sannolikt bli fullt ganska snabbt på sjukhuset.

Frisk på Österlen som äger sjukhuset gläds över beskedet.
– Vi har diskuterat med Bert Karlsson en längre tid och det är glädjande att det nu är klart, säger Uno Levinsson, en av sjukhusets delägare.

Läs mera nedan i artikeln.

Skattefria bidrag och andra skattefria förmåner till dem som ingen skatt betalar finns det tydligen inga gränser vad det får kosta. t.ex. maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök,för illegala flyktingar som inte har rätt att vara i Sverige, vem tänker på vad detta kostar oss skattebetalare?
Fridolin-Du-Betalar

NEDAN FAKTA PÅ OLIKA SKATTEFRIA BIDRAG OCH ANDRA FÖRMÅNER FÖR VÅRA NYANLÄNDA.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Ullenhag anser att invandrare som fått arbete skall få fortsätta få dessa generösa skattefria bidrag ändå,, vilka andra har sådana förmåner? Läs om detta nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/

Uppdrag granskning gjorde en undersökning om SFI, svenska för invandrare och fann att fusket med SFI var utbrett, någon invandrare ansåg Sverige var ett korkat land som betalade folk för att lära sig Svenska, två kvinnor som bott i Sverige i flera år och gått på SFI kurs, kunde ingen svenska och säger rakt ut i videoinspelningen att de inte vill ha något arbete, men gick kurserna för att få betalt. De hade inte arbetat i sitt hemland och tänkte inte arbeta här heller.

SFI-elever får gratis fina Ipads att kunna ha hemma, undrar om svenska skolelever har samma förmåner?



tisdag 22 april 2014

SFI-elever får gratis Ipads och andra bidrag

                        


Nyanlända invandrare som läser svenska på SFI har redan rätt till en skattefri så kallad introduktionsersättning på upp till 22.000 kronor i månaden. I Kalmar har gymnasieförbundet, som har hand om SFI-utbildningen, beslutat att samtliga invandrare dessutom ska få var sin Ipad på skattebetalarnas bekostnad.

Totalt 120 Ipads har köpts in till att börja med. Förhoppningen är att de skattefinansierade läsplattorna ska underlätta inlärningen av svenska språket.

– Man kan ta med sig paddan hem och öva och det finns appar där svenskan översätts till det egna ­språket som gör det lättare att lära, säger gymnasieförbundets ordförande Mona Jeansson till Barometern.


Lyssna på Uppdrag granskning med Janne Josefsson om det utbredda fusket med SFI Svenska för invandrare som nu också skall få gratis Ipads

SFI-elever ska kunna välja var de vill läsa
STOCKHOLM. Inför ett nationellt valfrihetssystem för svenskundervisning för invandrare (SFI), föreslår regeringens utredare Chister Hallerby i en debattartikel i Dagens Nyheter.
Den som läser SFI ska, enligt förslaget, själv kunna välja var i landet och hos vilken utbildningsanordnare den ska läsa. Kostnaderna för utbildningen ska SFI-elevens hemkommun stå för genom att en så kallad SFI-peng införs.
På torsdagen presenteras SFI-utredningen i sin helhet.

Jag undrar om elever i kommunala skolor får gratis IPads att ta hem
för att ha hjälp med sina studier?? Men förmånerna för invandrare är många.                                          


Läs fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner för invandrare.

Ullenhag anser att invandrare som fått ett arbete skall ändå få ha kvar sina bidrag som de hade innan. Läs nedan.

http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/


söndag 20 april 2014

Invandringen kostar 250 miljarder per år

picture335394-500x306

Regeringens utredare hävdar att invandringen kostar mellan 45 och 60 miljarder per år. Men nu visar en ny bok att kostnaden istället uppgår till 250 miljarder kronor, och att tidigare studier helt bortser från flera utgiftsposter som är svåra att beräkna – istället för att göra en uppskattning.

”Att blunda för problem är ingen lösning. Det är bättre att ha ungefär rätt än att ha exakt fel”, skriver Jan Tullberg, tidigare forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och docent i ekonomi, i sin nya bok ”Låsningen”.

I massmedia beskrivs invandringen typiskt sett som berikande för Sverige, såväl kulturellt som ekonomiskt. Invandringens kostnader är däremot en tabubelagd fråga som sällan tas upp till diskussion. Det har emellertid gjorts ett par försök att sätta en prislapp på invandringen under det senaste decenniet.


För drygt tio år sedan uppskattade ekonomiprofessor Bo Södersten (DN 2003-12-28) att nettokostnaden för invandringen uppgick till 2-3 procent av bruttonationalprodukten (BNP), eller en årlig kostnad på 40-50 miljarder kronor.

Några år senare, i en studie publicerad 2009, kom professor Jan Ekberg fram till en nettokostnad på mellan 1,5 och 2 procent av BNP för år 2006, motsvarande 45-60 miljarder kronor.
Nu sällar sig ekonomen Jan Tullberg, tidigare forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och docent i ekonomi, till skaran av ekonomer som gjort försök att beräkna invandringens kostnader. I den nyutgivna boken ”Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik” uppskattar Tullberg att nettokostnaden för invandringen under 2013 uppgick till 250 miljarder kronor, vilket är ungefär 7 procent av Sveriges BNP.

Att Tullbergs siffra är väsentligt högre än den Ekberg kom fram till 2009, baserat på data från 2006, beror till viss del på att det fanns fler invandrare i Sverige år 2013, som Tullberg tar till utgångspunkt. Men skillnaden beror framförallt på att Tullberg har beaktat en rad faktorer som Ekberg valt att bortse från.

Den största kostnadsposten som Tullberg försökt uppskatta, men som Ekberg inte tar med, avser så kallade undanträngningseffekter. Dessa utgör hälften – 125 miljarder kronor – av den nettokostnad Tullberg räknat fram. Det handlar om kostnader som uppstår genom att svenskar i viss utsträckning ”trängs undan” när invandrare tar i anspråk resurser som annars hade kunnat disponeras av svenskar, som till exempel jobb och bostäder.

– I de fall som invandrare arbetar skulle de arbetena kunnat gå till svenskar istället, om jobben inte är vad man kallar komplementära, det vill säga sådant som svenskar inte kan göra. Men det är sällan fallet, det handlar för det mesta om jobb av substitutkaraktär som svenskar hade kunnat ta, förklarar Tullberg när Fria Tider ringer upp. Han utvecklar resonemanget i sin nya bok:


”Invandrare har sällan en unik kompetens utan de flesta har högst normala jobb som att köra taxi eller jobba som biträde i vården.

Tanken att invandrares yrkeskompetens och därmed arbetsinsatser är unika bygger på ett missförstånd. Amerikaner skulle inte bli utan tomater om farmarna inte längre hade tillgång till illegal mexikansk arbetskraft. Tomaterna skulle troligtvis öka i pris så att inkomsterna för odlarna räcker till löner som lockar amerikanska arbetare, men konsumenten skulle också behöva betala mindre i skatt till arbetslösa amerikaner.”

Ekberg väljer emellertid att helt bortse från sådana effekter.
En annan skillnad mellan Tullbergs och Ekbergs analyser är att Tullberg har tagit i beaktande att invandrare tar mer resurser i anspråk på områden som skola, sjukvård och rättsväsende.

Ekbergs uppskattning bygger däremot på antagandet att invandrare inte är överrepresenterade i brottslighet eller kostar mer i skola och omsorg.
När det gäller kriminalitet konstaterar Tullberg att de studier som gjorts på området klart visar att invandrare är klart mer brottsbenägna än svenskar.

Överrepresentationen är särskilt stor när det gäller grov brottslighet, som medför stora kostnader. Enligt Tullberg hamnar man fel om man inte beaktar det. I sina beräkningar viktar han därför, till skillnad från Ekberg, upp invandrarnas andel av rättsväsendets kostnader.

”[Jag viktar] upp kostnader för kriminalitet till 2 för invandrare och behåller vikten 1 för svenskar. Motiveringen är att invandrarna är proportionellt mer kriminella än svenskar med en faktor 2,5 för generell kriminalitet och drygt 4 för tung kriminalitet”, skriver Tullberg.

Detsamma gäller vården och skolan. Där viktar Tullberg upp invandrarnas kostnader med en faktor på 1,25, vilket innebär att en invandrare i snitt beräknas kosta 25 % mer än en svensk på de områdena.

– Det finns många tecken på att det finns merkostnader här, även om de är svåra att kvantifiera. Inom vården allokerar man mer pengar till primärvårdsenheter som ligger i invandrartäta områden. Och samma sak med skolan. Här finns kostnader, bland annat i form av att skolor med hög invandrarandel får extra anslag, säger Tullberg, som tror att den faktor på 1,25 som han har valt är en konservativ uppskattning av merkostnaderna.

Ekberg och Tullberg skiljer sig också åt när det gäller synen på hur barn med en invandrad och en svensk förälder bör behandlas i statistiken. Ekberg väljer att hänföra kostnaderna för sådana barn helt och hållet till gruppen svenskar. Tullberg anser däremot att det logiska är att fördela kostnaderna lika mellan invandrarkollektivet och svenskarna.


”Både mina och Ekbergs fördelningsnycklar är grova och utan anspråk på exakthet. Att inte justera genom olika viktningar är att acceptera en neutral uppdelning, alla ges vikten ett, trots att gruppers offentliga konsumtion skiljer sig åt. Det finns överväldigande data på att skillnader finns, men att konkretisera dessa till enkla fördelningsregler blir ungefärligt. Men att blunda för problem är ingen lösning. Det är bättre att ha ungefär rätt än att ha exakt fel”, sammanfattar Tullberg.

Jan Tullbergs nya bok blev tillgänglig för försäljning på Adlibris och Bokus idag. Den behandlar inte bara ekonomiska frågor utan även ett flertal andra aspekter av invandringsdebatten.

”Den här boken tar upp de centrala frågorna kring invandring. Här finns väsentliga fakta och resonemang i den förmodligen viktigaste framtidsfråga som svenska folket kan bestämma över. Här diskuteras en mångfald dåliga beslut som resulterat i en situation som gradvis förvärras. Etablissemanget för en destruktiv politik och saknar förmåga att ändra kurs, då de är mentalt låsta.

Detta gör att det blir lika svårt att diskutera invandring i Sverige som sex i drottning Victorias England. Det är därför ett samhällsansvar för medborgarna att sätta sig in i invandringsfrågan och fundera igenom vad som är en förnuftig politik”, skriver Tullberg i bokens baksidestext.
Källa: http://www.friatider.se/node/8958
————————————————————————————————————

Jan Tullberg, docent i företagsekonomi, om invandringens kostnader, lyssna på honom nedan.

Regeringen och den politiskt vinklade media har undanhållit både kostnader för invandringen och vad som vi skattebetalare får betala för, till dem som ingen skatt betalar men får ta del av vår skattebetalda välfärd som nu sjunker p.g.a. brist på pengar, men till massinvandringen saknas inte pengar.
LÄS FAKTA PÅ SKATTEFRIA BIDRAG OCH ANDRA SKATTEFRIA FÖRMÅNER FÖR INVANDRARE.
Fridolin-Du-Betalar
Läs fakta nedan:
Flera ekonomer har slagit larm om denna massinvandring som måste stoppas innan det är för sent.

Men samtliga inom allians och rödgröna envisas med att sopa problemen under mattan för att de inte vill erkänna sanningen
för att detta gynnat t.ex. SD.

Men även invandrare som bott i Sverige länge och arbetar och betalar skatt, inser vansinnet med denna enormt stora invandring med generösa skattefria bidrag.
Lyssna på några invandrare vad de säger om invandringen och SD m.m.
Lyssna på nationalekonomen Tino Sanandaji vad han anser om denna massinvandring.

picture351454 ekonom
Inflödet av lågutbildade utomeuropeiska invandrare har lett till omfattande långtidsarbetslöshet och socialbidragsberoende, konstaterade nationalekonomen Assar Lindbeck på ett seminarium. Sverige måste föra en restriktiv invandringspolitik, sade Lindbeck, som efterlyste en diskussion fri från politiskt korrekta skygglappar. Läs mera nedan.
David Lång SD i ett lysande anförande i riksdagen, angående invandringen m.m.

Björn Söder SD kritiserade den nu gällande lagen som infördes 1 juli 2013 om att illegala flyktingar skall ha maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök samt gratis sjukvård, lyssna på vad han anser om detta nedan.

lördag 19 april 2014

Konverterade till kristendom, dödshotas av muslimer i Sverige

                          


Mona Walter lämnade islam och konverterade till kristendom. Idag lever hon under dödshot.

Som uppväxt i Somalia fanns det bara en bok som var vägledande och det var Koranen, men när hon flyttade till Sverige var valet inte lika självklart och 2006 konverterade hon till kristendom. Reaktionerna från andra muslimer har dock varit mycket starkare än Mona Walter hade trott. Reaktioner som varit rena hot.

– Jag vet var du bor, jag dödar dig. Folk spottade. Vissa väntade vid busshållplatsen, kastade kaffe. Det enda som är kvar är att de inte har dödat mig, jag lever ju. Men jag vet inte vad de kan göra, säger hon.


Outforskat ämne
Det finns väldigt lite forskning på området, men nu ska Göran Larsson som är professor i religionshistoria på Göteborgs universitet i ett nytt projekt intervjua muslimer som lämnat islam och se vilka motsättningar som finns i ett mångreligiöst Sverige.

– Själva korantexten i hur man ska förhålla sig till dessa frågor är väldigt omdiskuterat. Det är uppenbart att det i stora delar av världen är kontroversiellt och till och med förbjudet att byta religion. Men i ett europeiskt eller svenskt sammanhang så är religionsfrihet något som individen själv får bestämma. Det är också viktigt att betona att det finns imamer i Sverige som betonat detta, men den typen av röster lyfts inte fram i diskussionen, säger han.

Mahmoud Khalfi, imam hos Islamiska förbundet:
– Jag vill höra mer och veta mer. Vi kan hjälpa till om det finns missuppfattningar eller misstolkningar av texterna. Det är vår roll att tydliggöra. Vi är emot detta och hjälper till. Alla är välkomna.

Lever med överfallslarm
Mona Walter vill inte smutskasta andra muslimer, men anser att det finns stöd för deras agerande i Koranen och det var en anledning till att hon lämnade. Idag lever hon med ett överfallslarm och hon är inte ensam om att vara utsatt som konvertit.

– Nej. Idag skulle jag haft två till som också skulle berätta om sina upplevelser, men de vågade inte.

– De flesta lever hemligt. Jag lever ett normalt liv trots alla hot och trakasserier. Men jag lever mitt liv som jag vill och som öppet kristen.
reporter
Frida Björk frida.bjork@svt.se
Publicerad:17 april 2014 – 06:35
Uppdaterad:17 april 2014 – 08:51


Jag vill informera om Islamiska förbundet som Iman Mahmoud Khalfi tillhör.
Islamiska förbundet är kopplat till Muslimska brödraskapet.


Waberi
I nedanstående inlägg kan ni läsa om kritik mot Reinfeldt för att den radikala islamisten Waberi arbetar i Försvarsutskottet
i Riksdagen för Moderaterna, lyssna även på intervju med honom, samt flera videos som handlar om Muslimska brödraskapet som
har samband med Islamiska förbundet i Sverige, där Waberi varit ordförande, före Omar Mustafa Socialdemokrat.


Mehmet Kaplan
Miljöpartiet har också en radikal islamist i riksdagen och som bjudit in antisemitisk talare till Riksdagen, läs nedan om detta.

Att Miljöpartiet har flera muslimer i partiet kan man ju förstå när man läser detta, se länk.
Socialdemokraterna samarbetar med radikala islamister, läs om detta nedan.
picture881830
Fler och fler konverterar till Kristendom från Islam, lyssna på några konvertiter.






Det finns ett ord i Koranen som ger muslimer rätt att ljuga bara det gagnar Islam och jag misstänker att detta utnyttjas
av muslimer, läs nedan.

Taqiyya
En rätt att ljuga inför en ickemuslim, bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya.
Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats.
“Three Things About Islam” på Youtube.
Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.

Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.


NEDAN NÅGRA VERSER UR KORANEN
Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)

Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)


Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)


O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)


När de helgade månaderna1 gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 9:5; fördjupning)

Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villig underkastelse, och känner sig underdåniga.
(Surah 9:29; fördjupning)


Då ni möter förnekarna1 [icke-muslimer] i strid, låt svärden falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä; tag därefter de överlevande till fånga. Sedan kommer den tid då ni skall ge dem fria, godvilligt eller mot lösen, för att kriget skall lägga av sina bördor. Detta är vad ni har att iaktta. Om Gud ville kunde Han helt visst slå ned dem utan er medverkan, men genom att låta er kämpa mot varandra sätter Han er alla på prov. Och vad dem beträffar som stupar i kampen för Guds sak, skall Han inte låta deras handlingar bli förgäves; Han skall leda deras steg och ge dem sinnesstyrka och inre lugn och föra dem till paradiset som Han har låtit dem veta.
(Surah 47:4-6; fördjupning)

Referenser:
1. Bernström, K. Mohammed, ”Koranens budskap”, Proprius Förlag, 2002
2. Khalifa, Rashad, ”Koranen, Det Sista Testamentet”, Islamic Prod., 1998
3. Sadiqa, Qanita, ”Den Heliga Qur’anen”, Islam International Publ. Ltd., 1988
4. Safa, F. Reza, ”Inside Islam”, s. 41, Charisma House, 1996
5. Källberg, Knut-Göran, ”Reportage: Självmordsbombare”, Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004
6. Caner, Ergun & Emir, ”Unveiling Islam”, s. 64, 219, Kregel Publ., 2002
7. Spencer, Robert, ”Jihad Watch”, 12/3 2005
8. Morey, Robert, ”Islams invasion”, s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003
9. Abdullah Al Araby, ”Islam Review”, 9/4 2005

Läs nedanstående artikel där en tidigare Iman berättar om Islam och som också hotas för detta.

http://www.samtiden.nu/2948/lamnade-islamismen-tvingas-fly-danmark/

torsdag 17 april 2014

Rasism på förarutbildning ?

                          

                                                         

Arbetsförmedlingen skickade Refki Ali och andra arbetslösa till Grönlunds trafikskola för att bli bussförare.

I stället fick de lyssna på lärarens utläggningar om invandrare, moskéer och ett annalkande svenskt inbördeskrig.

- Alla som satt i det där klassrummet ville ha jobb och så får man lyssna på det här. Klart man ledsnar, säger Refki Ali.


Enligt honom och klasskamraten Mohammad Kader Aziz upprepades samma procedur under i princip varje lektion och efter ett tag började de spela in läraren i smyg.


GP har nu tagit del av flera inspelningar som visar hur läraren under stora delar av lektionen pratar om allt annat än bussförarteori. Klassen, med mestadels invandrade deltagare, får höra honom argumentera mot invandring, invandrare och moskéer.

En av monologerna pågår under 24 minuter innan läraren verkar komma på sig själv med att tiden rinner iväg och säger att de nu ska återgå till instuderingsfrågorna.

De andra inspelningarna är mellan tio och femton minuter långa:


- Det är för mycket invandrare i Sverige. Förstår du? Jag kan inte gå en meter åt ett håll så ser jag en utlänning. Jag vänder på mig. Där är en till utlänning. Var är svenskarna någonstans, de är borta. Det blir panik, säger läraren och varnar för att ”hela världen” kommer till Sverige och att det kommer bli inbördeskrig – ”som Palestina”.


- Nu har det blivit så mycket muslimer att de kräver saker, säger han och härmar ett muslimskt böneutrop inför klassen.
De arbetslösa eleverna säger emot läraren ibland. Men större delen av inspelningarna består av långa monologer från lärarens sida.

Refki Ali spelade upp inspelningarna för en handläggare vid arbetsförmedlingen. Först verkade det som att de tog frågan på allvar och gruppen fick en ny lärare. Det var i oktober.

Men under våren var läraren tillbaka och har fortsatt utbilda bussförare på arbetsförmedlingens uppdrag.

Det fick Refki att gå till GP.


- Det är inte för att förstöra för den här läraren men de verkar ju inte ta det här på allvar.

Grönlunds trafikskola, eller Grönlunds yrkesutbildningar AB som huvudbolaget heter, har 2011 och 2012 sålt utbildningstjänster till Arbetsförmedlingen värt 570 miljoner kronor.

Lennie Zärnblom är regionchef för Grönlunds trafikskola i Västsverige och han säger att de ser allvarligt på frågan.

- Vi har nolltolerans mot allt sånt här. Frågan låg på vårt bort och vi har genomfört flera åtgärder mot den som hade uttryckt sig lite olämpligt under en pågående lektion.

Vad menar du med lite olämpligt?


- Naturligtvis har han uttryckt sig olämpligt. Han har gett sig in i diskussioner som ligger utanför vårt ämne.
Enligt Lennie Zärnblom tilldelades läraren en varning och han har sedan fått andra uppgifter inom företaget.


Hur tror du att de många med invandrarbakgrund som kommer till era lektioner för att få en yrkesutbildning känner när de möts av en lärare som i stället driver de här frågorna?


- Svaret är glasklart. Naturligtvis är det ingen part som mår bra över detta. Det är olyckligt alltihopa.

Du säger att han tagits ifrån utbildningen men han har återkommit som lärare nu under våren.


- Han har arbetat till viss del i förberedande delar i utbildningen. Men visst absolut, det är så. Men sedan en dryg vecka tillbaka är mannen nu helt borttagen från utbildningen.


Däremot är han kvar i tjänst men utbildar sig i dag till andra uppdrag, enligt Lennie Zärnblom. Han säger att det inte finns någon koppling mellan att GP började ställa frågor vid samma tid och att läraren plockats bort. Det var planerat sedan tidigare, menar han.

Läraren vill själv inte kommentera det inträffade.
Några av lärarens uttalanden under lektionstid

”De ska ha iphone, de ska ha en ipod, de ska ha kläder, de ska ha fickpengar. De ska ha cigaretter. De får allt från sociala. De bara betalar ut för det är synd om dig för att du kommer från ett land där det är krig. Så gör dem med alla.”


”Det är för mycket invandrare i Sverige. Förstår du? Jag kan inte gå en meter åt ett håll så ser jag en utlänning. Jag vänder på mig. Där är en till utlänning. Var är svenskarna någonstans? De är borta. Det är som i England. Det blir panik.”

”Nu har det blivit så mycket muslimer att de ställer krav. Nu kräver de mänskliga rättigheter att vi ska ha böneutrop. Nu kan inte jag arabiska då men ”aaahaahhaah”, högt över hela stan ska alla höra att det blir moskédags.”

”Vi har inte pengar till att ta hand om sjuka och pensionärer – och invandrare. Man måste ta pengar någonstans ifrån, då prioriterar man invandrare”
Daniel Olsson
031-62 47 57
daniel.olsson@gp.se


Hur har Sverige blivit? Allt är rasistiskt numera, man får inte ha åsikter om massinvandring, eller Sveriges ekonomi, eller om en annan religion som har helt andra värderingar än våra kristna värderingar, allt räknas som rasistiskt. Denne lärare sa ju bara sanningen, men kanske fel ställe att uttrycka sig så till elever på arbetstid.

Beröringsskräcken bland journalister är stor, för de törs inte skriva sanningar längre om massinvandringens kostnader och vad som följer med denna massinvandring, i form av kriminalitet, våldtäkter m.m. Nej nej en svensk tiger

Läraren hade ju rätt i att de som kommer hit ställer olika krav, det var längesedan det ställdes krav på t.ex. särlagstiftning m.m.
Läs nedan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-forbund-kraver-egna-lagar/
                                              

Moderaten Björn Shaerström som kritiserade Reinfeldt, riskerar nu att uteslutas ur partiet, läs om kritiken nedan i länken till blogginlägget.
                                 
         
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/ 


                                           
Nedan lite uppgifter på skattefria bidrag och andra förmåner som skattebetalarna får vara med om att betala för att vi skall
kunna försörja alla som inte kan få ett arbete i Sverige.

Angående moskéer så borde ju någon kolla vad de predikar där..Läs om en smygfilmad Iman som predikat om europas bidragssystem som han menade betalade muslimernas Jihad m.m. skrämmande ord han sa.

Angående böneutrop från minaret så är det inte bara svenskar som reagerar, det gjorde även en man från ett muslimskt land som inte ville lyssna på dessa utrop och bli väckt på morgonen, det påminde honom om hans land som han flytt från.

Ytterligare en invandrare tandläkaren Stamatius Leonadius ringde Ring P1 och sa vad han tyckte.
Lyssna nedan.

Nedan ringer en man från Turkiet och Täppas Vogelberg är programledare.

Tandläkare Stamatius Leonadius ringer angående diskrimineringen av svenska pensionärer inom tandvården.

Ytterligare ett samtal till Ring P1


onsdag 16 april 2014

Expressen bedriver åsiktsförföljelse genom dörrknackning


Expressens journalister bedriver hatkampanj mot dem som har synpunkter på invandringen, gör oanälda hembesök, vilket jag anser är att kränka människor och sedan filma detta.

Nedan exempel på sådana besök.Men det finns fler. Att David Baas avskyr SD det kan man ju förstå av hans artiklar i Expressen, Men varför intervjuar inte Expressen dem som sprider hat mot SD och uttalar sig illa på kommentarer m.m.? Eller gör hembesök hos vänsterextremister som hotar och utövar våld.


Nedan kan ni läsa om vänsteraktivister
http://ladycobra.wordpress.com/2014/04/04/vansteraktivister-bakom-hot-mot-riksdagsman/

Vänsterextrema Revolutionära Fronten, RF, har enligt en Säporapport ett huvudsyfte: att få politiska meningsmotståndare att hoppa av sina uppdrag.

För att nå målet tvekar de inte att ta till yxor, knivar, brandbomber och allvarliga hot.

– En bedömning som vi har gjort är att RF är betydligt mer farliga och våldsamma än några som högern kan ställa upp med, säger Daniel Lindström vid polisens kriminalunderrättelserotel i Västmanland.
Polismännen möttes av en lägenhet fylld med brandbomber, gatustridsvapen, ansiktsmasker, skidglasögon, gummihandskar och pyroteknik när de slog till mot en lägenhet på Fristadsgatan i Eskilstuna den 19 november förra året. En företrädare för Revolutionära Fronten hade hyrt lägenheten i andra hand för att organisationen skulle kunna ha den som bas.

- Det såg mer eller mindre ut som en terrorcentral, säger Daniel Lindström. Läs mera nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/04/03/vansterextrema-revolutionara-fronten-rf-farliga-och-valdsamma/

Varför knackar inte Expressen på hos vänsteraktivister som hotar politiker t.ex.?

Jag försvarar inte alls näthat på något sätt och tar avstånd från grova uttryck på nätet, men jag anser att det är helt fel att gå och besöka folk oanmält för att direkt försöka förstöra för ett demokratiskt valt parti i Sverige.

Jag hoppas ni tittar på nedanstående filmer som visar vad en moderat, kristdemokrat och socialdemokrat säger när de tror att kameran inte är på, och säger något helt annat när dolda kameran är på. Egentligen så vill de samtliga minska på nuvarande mängder med flyktingar som Sverige tar emot.
Åsikterna har säkerligen inte förändrats då mängden flyktingar ökat enormt sedan dessa intervjuer gjordes.
Se på filmerna i nedanstående videolänkar.



Lyssna på dessa videos som är inspelningar av samtal till Ring P1 SR, 2 invandrare säger vad de tycker om invandringen




Jan Guilou blev tillfrågad av Aftonbladet om han ville göra en undersökning om SD, vilket han gjorde trots att han hade då mycket annat att göra.Lyssna på den intervjun nedan.

Många delar David Långs åsikter om flyktingpolitiken, lyssna nedan.

Nedan fakta på skattefria bidrag och andra förmåner som ges till dem som kommer till Sverige nu och det är vi skattebetalare
som betalar notan.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Läs läkaren Ilona Michalowskis blogg som är mycket bra, hon ser ju hur det är i vården och vill göra något åt detta.
http://mittsd.se/att-vaga-sta-upp-det-man-tror-pa/