lördag 21 juni 2014

Kriminella illegala invandrare får rätt till socialbidrag


Fridolin-Du-Betalar

I en färsk dom slår Högsta Förvaltningsdomstolen, HFD, fast att socialbidrag inte kan villkoras med att den bidragssökande medverkar till verkställigheten av ett beslut om utvisning ur landet efter avtjänat fängelsestraff.
Domen som är prejudicerande kan innebära att alla Sveriges kommuner tvingas betala ut socialbidrag till illegala invandrare.

Målet handlar om en 50-årig utlänning från ett afrikanskt land som på svenska skattebetalares bekostnad uppehållit sig olagligt i Sverige i många år, som under vistelsen i Sverige har begått allvarliga brott, dömts till fängelse och utvisning och som nu på alla sätt försvårar verkställandet av utvisningen. Parallellt med detta har mannen sökt socialbidrag.

Mannen dömdes 1999 av Hovrätten för Övre Norrland till ett längre fängelsestraff med påföljande utvisning ur landet. Efter sedvanlig rabatt på avtjänandetiden kom mannen ut 2003, dvs för hela 11 år sedan.

Utvisningen har dock inte kunnat verkställas eftersom mannen inte medverkat till att klarlägga sin verkliga identitet. Sedan dess har mannen fortsatt ligga svenska skattebetalare till last för sin försörjning.

2012 sökte mannen bidrag från Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Ansökan avslogs.

Mannen överklagade beslutet till Förvaltningsrätten som gick på mannens linje. Mannen beviljades socialbidrag för sitt uppehälle. Rätten ansåg att mannen inte kunde nekas bistånd bara för att han inte medverkar till att utvisningsbeslutet kan verkställas.

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överklagade i sin tur domen från Förvaltningsrätten till Kammarrätten som dock också den gick på mannens linje – en illegal brottsdömd invandrare som försvårar verkställandet av sin egen utvisning ska ha rätt att leva på bidrag från de svenska skattebetalarna.

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överklagade även den domen, till Högsta förvaltningsdomstolen som nu alltså kommit med sitt slutliga avgörande – den kriminelle illegale invandraren får rätt, Sveriges skattebetalare har bara att gilla läget och öppna plånboken.

Högsta Förvaltningsdomstolen går t o m så långt som att man i domen säger att mannen har rätt till utökat socialbidrag utöver sådant som täcker “akuta behov”.

Detta beroende på att mannen vistats så länge i Sverige efter att han frigavs från fängelset. Att mannen genom obstruktion har lyckats hindra verkställigheten av hans utvisning i hela 11 år menar HFD alltså bör belönas genom ett högre bidragsbelopp.

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden menade i sina överklaganden att mannen inte kvalificerat sig för försörjningsstöd eftersom han inte har rätt att söka nytt uppehållstillstånd, därmed inte kan få arbetstillstånd och därför rimligen inte står till arbetsmarknadens förfogande, vilket är ett villkor för att någon ska kunna få bidrag. Det villkoret gäller i framtiden nu bara skötsamma svenska bidragssökande. Är du illegal invandrare och kriminell slipper du det kravet.

Vid sidan av det uppenbart svenskdiskriminerande och etiskt förkastliga i detta, kan domen också innebära kraftigt ökade kostnader för landets kommuner.

Många tiotusentals utlänningar uppehåller sig illegalt i Sverige och antalet ökar för varje år. Många av dessa kan nu vara berättigade till socialbidrag.

Kommunernas socialbidragsbudgetar är i många fall mycket hårt ansträngda redan till följd av den legala invandringen.

Det tar ofta 10 år eller mer för en asylant eller anhörig till en asylant att komma i arbete i Sverige. Staten står via det s.k. etableringsstödet för asylantens/den anhöriges försörjning de första två åren.

Därefter faller försörjningsansvaret på kommunen. Nu kan alltså försörjningsbördan också för illegala invandrare hamna hos kommunen.

Domen (Högsta Förvaltningsdomstolen, mål 6146-12)
Referens: http://avpixlat.info/2014/06/21/hogsta-domstolen-illegala-kriminella-har-ratt-till-socialbidrag/

Sverige är ett konstigt land där kriminella illegala flyktingar belönas med extra förmåner.

Vem betalar, jo vi skattebetalare, liksom för även skattefria bidragen för de som inte är illegala utan asylsökanden som fått uppehållstillstånd, läs fakta på detta nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/
































onsdag 4 juni 2014

Invandrares släktingar ska få socialbidrag i hemlandet

                          



LAG & RÄTT.En ung invandrare som tagit sig illegalt till Sverige får rätt till 6 000 kronor i reseersättning från Hässleholms kommun för att även hans familj ska kunna komma till Sverige. Det betyder att landets sociala myndigheter i fortsättningen kommer att tvingas betala ut bidrag som avser invandrares släktingar i utlandet, enligt socialnämnden.

Domen innebär att bidrag till människor bosatta i utlandet ska beviljas på ett helt annat sätt än bidrag till svenskar. Enligt socialnämnden i Hässleholms kommun kommer utbetalningarna avseende utlänningar närmare bestämt att ske ”med automatik och helt utan kontroller”, eftersom myndigheterna inte kan kontrollera förhållanden utanför Sverige.

Christer Persson, socialnämndens verksamhetschef i Hässleholm, uppger enligt tidningen Norra Skåne att domen skapar orättvisor mellan svenska och utländska bidragstagare.

Persson konstaterar att domen inte begränsar sig till resor. Istället innebär kammarrättens beslut att underåriga får rätt till bidrag för att försörja sina släktingar i andra länder.

Den delvis skattefinansierade organisationen Röda korset erbjuder gratis flygbiljetter till invandrare från tredje världen som vill låta sina släktingar bosätta sig i Sverige. Organisationen kräver dock att invandrarfamiljen själv betalar 6.000 kronor i egenavgift, men domen från kammarrätten innebär alltså att denna kostnad istället ska täckas av de svenska skattebetalarna.
Referens: http://www.friatider.se/invandrares-sl-ktingar-ska-f-socialbidrag-i-hemlandet
                                             

Nedan fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner som betalas ut till dem som kommer till Sverige.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

De invandrare som bott i Sverige i många år och betalar sin skatt och arbetar och kommer från många olika länder, röstar på SD som har vettigaste flykting och migrationspolitiken i Sverige. Lyssna på några invandrare nedan som säger vad de tycker om SD och invandring m.m.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/
                                          

Ullenhag menar att invandrare som fått arbete skall få behålla sina bidrag ändå.
Läs nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/

Lyssna på tandläkare Stamatius Leonadius som ringer Ring P1 och talar om diskriminering mot svenska skattebetalande pensionärer i tandvården.

Bättre byta ut politiker istället för byta ut hela svenska folket som nu håller på att ske med denna ansvarslösa migration och flyktingpolitik som förs.