torsdag 21 augusti 2014

Reinfeldt och världens lidande



Reinfeldt och världens lidande


Söndagen den 17 augusti dominerades bloggosfären (om än inte dagspressen) av kommentarer till Reinfelds sommartal på Norrmalmstorg i Stockholm dagen innan. Han uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan (läs: landets gränser och medborgarnas plånböcker) för en än större flyktingström under de närmaste åren. Han sa också att svenska folket ”inte kommer att ha råd med så mycket annat”. Om kostnaderna kunde han meddela:
De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas utrymme för det.
Det kan inte finnas ett annat land på denna jord där landets regeringschef medvetet raserar det som generationer byggt upp och som i ett valtal några veckor innan ett val öppet deklarerar att landets ekonomi och välfärd är körd i botten på grund av den väl tilltagna asylinvandring som han själv begärt i åtta år. Den här mannen kommer att gå till historien, men inte på ett positivt sätt, definitivt inte. Ha då i åtanke att hans tal igår applåderades av hundratals moderater. Ta med er det när ni möter era lokala moderater vid valstugorna.
För att ge ytterligare ett exempel konstateras i ett av de mail jag fick samma söndagsmorgon att allt går till massinvandringen: ”inget till svenskarnas skolor, pensionärer, sjukvård, äldrevård eller brottsbekämpning”. Mailskrivaren menade också att Nya Moderaterna svarar för det största politiska sveket i svensk historia. Det senare kan givetvis ifrågasättas men att det innebär en kursändring för svensk invandringspolitik från ”mest extrem i Europa” till ”ännu mer mest extrem i Europa”, är bara att konstatera. Som Håkan Boström lite torrt konstaterar i Dagens Nyheter två dagar senare så får en sådan hållning orimliga konsekvenser. Vi kan förvänta oss stora spänningar framöver mellan riks- och kommunalpolitiker:
Att Borlänge kommun, med sina 50.000 invånare, i stort sett ensam fått ta ansvaret för att ta emot en skolklass i månaden med barn från Somalia, efter ett beslut i Migrationsöverdomstolen 2012, är knappast rimligt.
Dessvärre ser det inte ut som om en röst på socialdemokraterna i det kommande valet leder till en klokare politik. På en direkt fråga från en reporter på ”Nyheter idag” svarade Stefan Löfven kryptiskt att ”Det är en mycket spekulativ fråga” och tidningen summerade:
Precis som statsministern poängterade under debatten med meningen att vi måste “öppna våra hjärtan”, var även Stefan Löfven tydlig med att Socialdemokraterna inte skiljer sig mot Moderaterna i frågan om flyktingar.
Det är dessutom ganska säkert att Miljöpartiet, som är en varm förespråkare för fri invandring, kommer att betsla sossarna, om dessa nu (mot förmodan) skulle vilja dra på sig sjöstövlarna och kliva ut och söka bringa ordning i det politiska träsk som invandringspolitiken utgör. Med andra ord, alla riksdagspartier, utom de stigmatiserade Sverigedemokraterna, är överens om att prioritera kampen mot världens lidande framför den egna befolkningens välstånd. I detta har de som bekant lyckats få med sig en snabbt krympande majoritet av det svenska folket. Svenskarna brukar beskrivas som ett kyligt och rationellt folk men här är det alldeles uppenbart att känslorna har blivit viktigare än förståndet.
Nu tror jag inte, som vissa kritiker, att Reinfeldt har drabbats av en psykos. Jag har också svårt att ta till mig bilden att Reinfeldt hatar det svenska folket, lika lite som att han har storhetsvansinne och med detta tal vill ta med sig svenska folket i ett grandiost och utvidgat självmord. Som Gunnar och jag skrivit om i I&M del två, anser han förmodligen att det välfärdssamhälle som socialdemokraterna byggde upp efter andra världskriget har spelat ut sin roll. På sikt kan svensk industri inte konkurrera med uppstickarna, om man nu kan kalla de länder för uppstickare som, med Kina i spetsen, framgångsrikt förpassar Sverige till gärdsgårdsserien.
Med Reinfeldts synsätt ska Sverige i framtiden inte vara det skandinaviska välfärdsalternativet utan ett globaliserat och mångkulturellt land. Mer skärpa än så tror jag faktiskt inte Reinfeldts framtidsversion har. Han ser eventuella motsättningar som något övergående och de svenska protester som ändå finns definierar han som rasism och mörka motkrafter som vill hindra det nya och svenska samhällets nödvändiga framväxt. Rasismen är för Reinfeldt inte bara det onda utan också gårdagen som gör sig påmint. I det framtida Sverige finns det varken plats för ”rasism” eller nationalism.
Även om det är väldigt svårt att förstå för oss som anser oss genomskåda narrspelet, så får man inte glömma att Fredrik Reinfeldt har såväl moderater som väljare med sig. En undersökning från Novus visar att en dryg fjärdedel vill att Sverige ska emot fler “flyktingar” (som frågan gällde). En dryg tredjedel tycker att det är lagom som det är. En tredjedel vill ha färre. Till detta kan man lägga ett antal journalister som ger honom beröm, exempelvis Aftonbladets Lena Mellin som skrev:
Det var en dag då statsministern sade att Sverige är en humanitär stormakt och uppmanade oss alla att öppna våra hjärtan för de flyktingar som nu strömmar till Sverige. Det kändes stort. Och lite högtidligt.
Reinfeldt har med andra ord inte klarat att hantera kungars, presidenters, krigsherrars och statsministrars eviga problem, att vara inbäddade i hyllningar och omgivna av bravo!sägare. Det är just så maktens män och kvinnor havererar. De lyssnar inte till kritikerna och som en konsekvens förlorar de markkontakten. Mycket nöjda med sig själva seglar de upp i fantasiernas och de politiska misstagens stratosfär.
Det är i sammanhanget tänkvärt att begreppet ”Sverige som humanitär stormakt” fått ett sådant retoriskt fäste att det gillas av makteliten såväl till höger som till vänster. Det är inte bara Reinfeldt som använder uttrycket. För ett par år sedan använde också Carl Bildt formuleringen med referens till att lilla Sverige låg på tredje plats bland världens biståndsgivare. Fem miljarder av statskassan gick till att finansiera humanitära insatser. Carl Bildt är inte mindre angelägen än Reinfeldt att spela en framträdande roll på världsarenan. Minns den träffande amerikanska karakteristiken: ”A medium size dog with big dog attitude”.
Stormakten Sverige är naturligtvis inte bara humanitär. Moraliserande följer med i samma paket. Samtidigt som den svenska makteliten är generös med medborgarnas inbetalade skatter så mästras andra länder som inte anses hålla måttet när det gäller allmän godhet. Den svenska eliten tycks ha glömt att begreppet ”stormakt” med avseende på moral ursprungligen var kritiskt, en varning om att detta var en lite för stor och pretentiös kostym för ett litet land som Sverige. Därmed är jag framme vid den fundering som utlöste denna text, nämligen viljan att komma till rätta med världens lidande. Se där en uppgift värdig en humanitär och moralisk stormakt!
Svenska politiker kan brösta sig inför världens andra ledare. Se, vi är bäst i klassen! Vi är ett moraliskt föredöme, vi skänker mest pengar i förhållande till folkmängd och vi har Europas överlägset mest generösa flyktingpolitik! Den världspolitiska arenan blir viktigare än att göra bra ifrån sig på hemmaplan. Nå, om en mycket generös flyktingpolitik är Reinfeldts signum och han har såväl det egna partiet som en majoritet av Sveriges befolkning med sig, hur kan det då vara ett felval? Då får han väl göra så?
Svaret är nej. Som Marika Formgren påpekat på sin blogg saknas det inte uppgifter i Sverige:
Vi har en skola i fritt fall, en alltför stor arbetslöshet, en galopperande bostadskris, stora sociala problem i form av utanförskapsområden och gängkriminalitet, en växande klyfta mellan stad och land och en ännu värre klyfta mellan ”eliten” (i form av politiker och journalister) och folket.
Den förda invandringspolitiken är ett svek mot dem som byggde upp Sverige men, framför allt: Den är ett svek mot kommande generationer som blir snuvade på det välfärdssamhälle vår generation har en moralisk (!) skyldighet att överlämna till nästa generation. ”Efter oss syndafloden” är som bekant inte ett slagord som går att koppla samman med välfärd utan leder till undergång. Madame de Pompadour, som yttrade de berömda orden, bäddade genom sitt sanslösa slöseri med statens medel för den franska monarkins fall.
Jag tror att perspektivet på Sverige som en humanitär och moralisk stormakt förtjänar att lyftas fram, när man vill förstå varför det finns en så bred uppslutning kring den förda invandringspolitiken. Men det finns ytterligare en aspekt jag som avslutning skulle vilja lyfta fram och den har med hybris att göra.
Med väljarnas goda minne är våra ledande politiker så inriktade på att lösa all världens problem att de inte förstår att det finns problem som inte är lösbara. I det lilla ser vi det i hanteringen av de romska tiggarna. I Norge och Danmark begriper politikerna att de inte kan lyfta Europas romer ur deras misär och att det heller inte är deras ansvar. Deras första uppgift är därför att bespara de egna befolkningarna detta bekymmer. De förbjuder helt enkelt tiggeriet. Så inte i Sverige. Här är den allmänna politiska meningen att eftersom det är så synd om tiggarna, så måste vi hjälpa dem. Det fungerar efter samma recept när det gäller världens problem. Syriens flyktingar, Eritreas, Somalias, Iraks, kom till oss! Vi är bäst i världen, vi vill hjälpa flest! Sverige, med en befolkning stor som i en medelstor kinesisk stad, ska hjälpa världens flyktingar och nödlidande till ett bättre liv.
Detta är hybris men det är någonting mer också: en tankefälla. Världen är en vidrig plats och antalet människor som med ett humanitärt perspektiv borde kunna få tillgång till den svenska välfärden kan räknas i miljarder. Många flyr för sitt liv, andra lider skriande nöd. Tankefällan kallas empati.
Den politiker som inte lyckas tämja sin empati och minnas att det är det svenska folket och den svenska välfärden som är svenska makthavares första åtagande, han/hon/hen missköter sitt ämbete.
Karl-Olov Arnstberg
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovanstående har jag kopierat från nedanstående länk, gå in och se orginalet, går att klicka på de blåmarkerade texterna och få fram det som hänvisas till.  
http://morklaggning.wordpress.com/2014/08/19/reinfeldt-och-varldens-lidande/
Gå gärna in på Marika Formgrens blogg som är en mycket intressant blogg, hon är journalist och vill framföra det som media mörklägger. Nedanstående inlägg i hennes blogg, handlar om Jimmie Åkessons barndomsminnen  och är mycket bra skrivet och som försvarar Jimmie Åkesson som blev hårt kritiserad för att andra ansåg att han ljög om sina barndomsminnen.. Hon berättar om sina egna ungdomsminnen där hon var rädd för invandrare, hon är i Jimmie Åkessons ålder.
http://www.marikaformgren.se/#post55



Äldreförsörjningsstöd för invandrare orättvist .

Sossarnas förslag, höj skatterna!

Jag skulle vilja fråga Reinfeldt M och Löfvén S om detta ÄFS, som jag anser är ren diskriminering mot svenska skattebetalande pensionärer och det är endast SD som opponerat sig mot detta. Tydligen så var det Socialdemokraterna som genom en lag 2003 ordnade detta ÄFS för invandrare, naturligtvis för att få ned statistiken för socialbidrag för invandrare. Kopierar vad Rune Karlsson SD skrivit angående detta, läs nedan.


Riksdagen beslutade enligt proposition 2000/01:136, att bl. a personer med utländsk bakgrund skall kunna få en behovsprövad pension (ÄFS) vid 65 år eller äldre.

Ett syfte är att äldre inte skall behöva söka socialbidrag utan den svenska staten skall garantera en viss lägsta levnadsnivå. ÄFS kan betraktas som en del i det allmänna pensionssystemet. Enligt riksdagens beslut är stödet skattefritt, vilket är mycket ovanligt för skattefinansierade utbetalningar till den inhemska befolkningen. Reglerna för ÄFS gäller från den 1 januari 2003.

Sökande skall vara bosatt i Sverige. Pensionen utgår dock även om mottagaren vistas i sitt hemland 3 månader per år eller i annat land utanför EES-området. Många remissinstanser ansåg, att stödet borde utgå även vid längre vistelser utomlands, eftersom det ändå inte går att kontrollera. Dessutom är stödet att betrakta som en bosättningsbaserad förmån inom socialförsäkringen.

Enligt denna är en person bosatt i Sverige även vid en utlandsvistelse upp till ett år. Socialbidrag som i detta fall ersätts av ÄFS, utbetalas dock endast när mottagaren de facto vistas i Sverige. Däremot kan den som har ÄFS vistas upp till ett år i annat EU-EES-land inkl. Schweiz och få stödet utbetalat som vid vistelse i Sverige.

Äldreförsörjningsstödet är en inkomstprövad förmån. Arbetsinkomster, kapitalinkomster, andra pensioner och bostadskostnad påverkar storleken av ÄFS.

Dessutom beaktas viss andel av förmögenhet liksom hänsyn till makes eller makas inkomster. Vid beräkning av förmögenhet skall dock bortses från värdet av privat bostadsfastighet eller privat bostadsrätt som utgör permanentbostad. Inkomster och förmögenhet från andra länder skall ingå i beräkningsunderlaget. Men inte skattefria stipendier upp till 3000:- kronor per månad. OBS: Detta kontrolleras inte, utan det räcker med att man skriver under ansökningsblanketten från försäkringskassan med, att man försäkrar på heder och samvete att uppgifterna i blanketten är riktiga och fullständiga. (tro det, den som vill)!

Från beräknade inkomster görs ett avdrag för skälig bostadskostnad. Denna utgör högst 6200 kr/mån för ogift och 3100 kr/mån för gift person 2013. Vad som blir kvar jämförs med ett fastställt belopp för skälig levnadsnivå. Denna utgör 5195 kr/mån för ogift och 4417 kr/mån för gift person år 2013 och för person som ingått partnerskap. Om inkomsterna/utgifterna understiger den skäliga levnadsnivån kan ÄFS utgå, förutsatt att villkoren i övrigt är uppfyllda.

ÄFS utbetalas även om invandrare inte arbetat och betalat skatt i Sverige. De får även andra gratis förmåner, t ex sjukvård, tandvård, social service etc. Svenskarna får själva betala för sjukvård, tandvård, social service etc. Bostadstillägg torde beräknas generösare för invandrare än för svenskar. Sammantaget kan ÄFS till invandrare uppgå till 14395 kr/mån skattefritt inkl. bostadsbidrag.

De invandrare som får ÄFS, får även alla andra sociala förmåner enligt ovan. (Utan att ha bidragit med en enda krona). Då räcker inte skälig levnadsnivå längre, utan det blir betydligt dyrare! Kan i praktiken bli hur dyrt som helst!
Diskriminering.

Ålderspensionärerna förlorade en hel månadspension under 1990-talet utan någon kompensation i efterhand. Ungefär hälften av alla ålderspensionärer (845 000 enligt Försäkringskassan) har lägre pension efter skatt (garantipension) än nämnda invandrare, trots att flertalet arbetat hela sitt liv i Sverige. Diskriminering!
Läs mera i orginalartikeln av Rune Karlsson nedan.
http://www.sd-ale.se/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=33
Läs också mitt blogginlägg som visar fakta på skattefria bidrag och andra förmåner för våra nyanlända i Sverige och om kostnader för detta, se nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

                                             
Nedragningar inom sjuk och åldringsvård görs på grund av att det inte finns pengar till vår välfärd, enligt ett TV program om åldringsvården där professor och överläkare Yngve Gustafsson på Geriatriken i Umeå rapporterar om att äldre svälter ihjäl inom åldringsvården och får inte den omsorg de behöver, för att det dras in på både personal och annat, är skrämmande att se.
SBA-Yngve-webb Yngve Gustafsson överläkare Umeå
Läs om honom och hans kämpande för äldreomsorgen i Sverige.
http://www.svt.se/sveriges-basta-aldreboende/yngve-gustafson

Jag anser att Sverige kan inte ta emot alla människor som har det svårt i världen, då vi inte har resurser att ta emot alla dessa som kommer hit och som ökar varje år och är nu fler än någonsin, t.o.m. Reinfeldt var ju tvingad till slut att erkänna att det inte finns pengar till välfärd då så mycket pengar går till flyktingmottagande..

Om man tar in för många i en livbåt så sjunker den. Men det verkar som rådande regering och konkurenterna till SD anser att vi kan ta emot hur många som helst i Sverige. Hellre förstör man Sveriges ekonomi än att ge SD rätt att vi måste minska mottagandet av asylsökande som vill få uppehållstillstånd och sedan få svenskt medborgarskap.

Lyssna på David Lång som höll ett anförande i riksdagen som jag tycker var jättebra

Om någon inte såg Agenda där Jimmie Åkesson blev hårt provocerad av programledaren i SVT Agenda så lyssna på detta nedan.
http://www.svt.se/nyheter/val2014/akesson-invandring-daligt-satt-att-hjalpa
Om dessa annonser
Ibland kan några av dina besökare se en annons här.
Tell me more | Stäng detta meddelande

fredag 15 augusti 2014

RUT-AVDRAGEN I FARA VID NY REGERING

645@70

Rut-avdraget har blivit en succé sedan det infördes för drygt sex år sedan. Totalt i Sverige har Rut gett motsvarande 8 650 nya vita heltidsjobb och drygt 17 000 företag som jobbar mot hemsektorn.
Omkring 540 000 svenskar utnyttjade avdraget under förra året. Och allt detta utan att det kostat skattebetalarna en enda krona, tack vare att svarta jobb blivit vita.

Med Rut-avdraget kan pensionärer med låg pension och andra med lägre lön som inte annars skulle ha råd att skaffa hjälp med fönsterputs eller städning m.m.

Alla kan komma i den situationen att inte orka med städning eller att putsa fönster. De rödgröna pratar nu om att ta bort detta Rut-avdrag och det är ju det samma som att minst 8.650 heltidsjobb försvinner och blir istället svarta jobb samt att alla dessa nya företag som startats inom sektorn måste läggas ned.. DETTA ÄR VANSINNE!
SD är för att Rut-avdraget skall finnas kvar om någon undrar.

Flera partier vill begränsa eller avskaffa RUT-avdraget om de vinner valet. Men 6 av 10 svenskar vill behålla eller till och med utöka avdraget för hushållsnära tjänster. Det visar en SIFO-undersökning som SVT beställt.Se nedan.
http://www.svt.se/nyheter/svenskarna-vill-behalla-rut-avdraget
Läs mera om Rut nedan.
http://vlt.se/asikt/debatt/1.2341201-rut-avdraget-ar-gratis-for-staten

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/svenskarna-vill-ha-kvar-rut-avdraget/

http://norrteljetidning.se/ledare/1.2591267-fi-vet-inget-om-hur-det-ar-pa-landsbygden

lördag 9 augusti 2014

Ian Waichtmeister ger Bert en galosch

1170px-Ian_Wachtmeister-740x430

Radarparet från Ny Demokrati har numera diametralt skilda uppfattningar om invandringen. – Bert vill tjäna pengar, så enkelt är det och han skulle inte klara av en debatt om svensk flyktingpolitik. Att debattera är inte hans grej direkt, säger Ian Wachtmeister till Samtiden.

- Folk går på mig och frågar vad Bert Karlsson håller på med. Jag säger att jag inte har något med honom att göra angående hans flyktingförläggningar, fortsätter Wachtmeister.

I en offentlig Facebookuppdatering förra veckan, som delats över 500 gånger och gillats av över 1 300, gick Ian Wachtmeister ut med sin kritik av Bert Karlssons bolag Jokarjo AB som omsatte 50 miljoner 2013.

Wachtmeister anser att Karlsson svikit de ideal som de båda stod för under Ny Demokratis tid i riksdagen 1991- 94. Han skriver:
Ny Demokratis slogan var Sunt Förnuft – Personlig frihet – Hänsyn till andra. Bert och jag körde envetet efter den modellen och presenterade ett realistiskt program som vann respekt (ja faktiskt!). men vilken slogan har du nu, Bert? – Inget förnuft – personlig berikning (de som tjänar på flyktingförläggningar) – utan hänsyn till andra (som betalar, dvs. det svenska folket).

Den förr invandringskritiske Bert Karlsson talar idag enligt Wachtmeister om barmhärtighet när han ordnar anläggningar åt Migrationsverket i all hast. Men det är vinstintresset som driver honom, liksom alla andra entreprenörer i asylmottagandebranschen.
– Det jag vänder mig emot är hyckleriet i branschen. Samma personer som å ena sidan säger till mig i förtroende att Sverige tar emot alldeles för många invandrare vill å andra sidan tjäna pengar på att hyra ut minsta lada till Migrationsverket, säger Wachtmeister.

Ian Wachtmeister oroar sig inte bara för asylmottagandet utan också för vilka religiösa grupper Sverige tar emot asylsökande ifrån.
– Som jag ser det kan det bli en kris, eller ett krig kanske man kan säga, mellan kristna och muslimer om detta får fortsätta, säger Wachtmeister och fortsätter:
– Att Alliansen och Reinfeldt rasar är inget mysterium utan en följd av saker som detta med invandringen och vår odugliga försvarsförmåga.
Samtiden har även sökt Bert Karlsson för en kommentar, men utan framgång.
Källa: http://www.samtiden.nu/2577/ian-ger-bert-en-galosch/

Jag beundrar Ian Wachtmeister, han är rak och säger sin mening, medan Ian är en hycklare som bara vill tjäna pengar.

Läs fakta på skattefria bidrag som vi skattebetalare får vara med att betala, samt andra skattefria förmåner som knappast någon skattebetalande svensk får
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Ullenhag menar att invandrare som fått arbete skall få behålla sina skattefria bidrag ändå, läs nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/

Även invandrare som bott i Sverige i flera år och arbetar och betalar skatt anser att denna flyktingpolitik har totalt spårat ur och flera invandrare röstar på SD som de anser har den bästa politiken. Lyssna på några invandrare nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/
Lyssna på programmet uppdrag granskning om det utbredda SFI fusket och som verkligen bevisar att det finns invandrare som faktiskt inte vill ha ett arbete i Sverige och inte lärt sig språket trots flera år i Sverige och SFI. Bert Karlsson och Bengt Westerberg diskuterar i inlägget bland annat.