torsdag 30 april 2015

Vem är egentligen Sverigedemokrat?

jimmie-akesson
Vilka är det egentligen som röstar på Sverigedemokraterna? En gammal myt och något som vi ibland får höra i media är att det mestadels är arga unga män som av olika skäl vill ta ut sin ilska och frustration. Detta är dock inte fallet, långt ifrån.

I valet 2014 var det drygt 800 000 väljare som röstade på Sverigedemokraterna. Om det hade varit val idag så skulle denna siffra vara över en miljon. Ifall ovanstående tes skulle stämma, så skulle detta innebära att Sverige sannolikt har världens argaste befolkning, vilket självklart inte är sant.

En annan beskrivning som ibland framförs är att vi är rädda, helst livrädda och gärna lite ”udda”. Den tidigare moderatledaren Carl Bildt svarade nyligen enligt följande i en intervju med tidningen Expressen om hur man bör förhålla sig till vår allt mer växande väljarskara:
”det ligger i demokratins natur att vi måste försöka möta den rädsla och de farhågor som kan finnas hos dessa väljare. Vi ska absolut inte stigmatisera dem. Vi måste försöka få in dem i den normala partibilden igen”.

Således anför Carl Bildt en av de klassiska nidbilderna av en sverigedemokrat.

Låt mig då på ett ödmjukt men mycket bestämt vis sätta ner foten och hävda motsatsen. Det finns få individer som är modigare än dig och mig. För inte så många år sedan var risken stor att människor som engagerade sig eller öppet berättade om sin politiska tro blev stigmatiserade och utfrysta. Trots detta fortsatte partiet att växa, inte för att dessa människor var rädda, utan för att de hade både vilja och mod.

Vidare går det över mitt förstånd hur man som Carl Bildt själv, kan företräda ett parti som så grovt blundar för verkligheten och påtalar att andra som har sina ögon öppna är de som är ”annorlunda”. Vi ser de motsättningar och problem som finns och påtalar detta så ofta vi ges tillfälle. Detta medan andra partier blundar och hoppas att de ska försvinna av sig själva.

Det våra meningsmotståndare inte vill kännas vid är att en sverigedemokrat kan i princip vara vem som helst, så länge man står bakom partiets grundläggande värderingar. Vi är idag både en bred och folklig rörelse som kan representera allt ifrån din granne till arbetsgivare.

Bakom oss står idag en opinion som består av både män som kvinnor, unga som äldre och arga som glada. En sverigedemokrat kan köra buss såväl som leda en bank. En sverigedemokrat kan också älska sin mors omsorgsfullt rullade köttbullar eller vara vegetarian. Man kan vara inrikes eller utrikes född, troende eller ateist.

Men vad är det då som sammanför alla SD-väljare under en gemensam blåsippa? Vad är den gemensamma faktorn som gör att drygt en miljon väljare skulle rösta på oss om det vore val idag? Vi delar alla en stark önskan om att göra Sverige till ett bättre land. Vi vill återuppbygga välfärdsstaten, garantera människor trygghet på gator och torg, vi vill ha en arbetsmarknad som fungerar och vi vill se en starkare kulturell sammanhållning. Idag finns tyvärr bara ett enda parti som på riktigt arbetar för detta.

Jag blev inte sverigedemokrat för att jag var rädd. Jag blev sverigedemokrat för att jag ville förändra. Jag har mött skeptiska blickar när mitt arbete har kommit på tal och jag kunde tidigare förlora både en och annan bekant när min partitillhörighet blev känd. Men det gör ingenting. Istället för dessa har jag nu över en miljon ”Sverigevänner” och jag har aldrig någonsin ångrat mitt engagemang.

Mikael Eriksson
Sverigedemokraterna riksdagen
Gruppledare politiska tjänstemän
Referens: http://samtiden.nu/15063/vem-ar-egentligen-sverigedemokrat/

Jag har varit moderat i många år men 2010 röstade jag på SD då jag ansåg att moderaterna hade förändrats till det sämre och sedan har de försämrats ännu mer och har inte ett realistisk politik när det gäller
flyktingmottagande t.ex. och jag blev förvånad när en radikal islamist som ser upp till Al Quidas andlige ledare fick plats i försvarsutskottet i riksdagen och inte bara jag reagerade utan också en moderat politiker..läs nedan.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/
Många känner inte till att Sverigedemokraterna har väldigt många invandrare som både röstar och arbetar för SD och de kommer från flera olika länder..

De förstår att med denna ansvarslösa flyktingpolitik så gynnar det inte dem som kommer till vårt land och inte heller dem som alltid bott i Sverige, då pengarna inte räcker till en väl fungerande välfärd som sjuk och åldringsvård, skola m.m. Höjda skatter på i princip allt blir resultatet och ändå måste staten låna pengar för att få detta att fungera..


Lyssna på några invandrare som säger sin mening om invandring m.m. i nedanstående inlägg.
https://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

Jag hoppas att nuvarande regering byts ut snarast möjligt och att decemberöverenskommelsen upphör som inte hör hemma i en demokrati utan blev till bara av den anledningen att utestänga Sveriges tredje största parti från inflytande och att en minoritetsregering skall kunna regera…Liknar mera en kommunistisk diktatur än demokrati.

Vilket annat land ger permanent uppehållstillstånd till människor som saknar ID handlingar?
Vilket annat land ger papperslösa maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök?? Inte konstigt att så många söker sig just till Sverige, för detta sprider sig ju att vi har sådana generösa bidrag och förmåner för nyanlända..
fartyget
Läs fakta om olika skattefria bidrag för nyanlända och som vi skattebetalare får vara med att betala notan för.
https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/