lördag 27 juni 2015

Journalisten Magnus Sandelin om situationen i Eskilstunas moskéer


Journalisten och författaren bakom böckerna Jihad – svenskarna i de islamistiska terrornätverken och Extremister – En berättelse om politiska våldsverkare i Sverige, Magnus Sandelin gästade P4 Morgon för att prata om situationen i Eskilstuna.

P4 Sörmland har rapporterat om radikala grupper som vill ta över Eskilstunas största moské som drivs av imam Abd al Haqq Kielan, som berättar att han utsatts för ett kuppförsök genom pengar och smutskastning av moskén.

Magnus Sandelin menar att det pågår en kamp om tolkningsföreträdet omkring religionen bland olika grupper, men också det fysiska utrymmet.
– Det handlar inte bara om moskéer, utan om föreningar eller stadsdelar och så vidare. Det handlar om att få ut sin bild av islam och vilken som är den enda rätta, säger han.

Varför är det så viktigt för dom att ta över kontrollen?
– Det handlar om att man ska predika sin version av islam och man vill få över nya anhängare. Och försöka få in dom på rätt spår, och då är det viktigt att ha tillgång till exempelvis lokaler.
Hur inflytelserika är jihadisterna?

– Om vi pratar om dom våldsbejakande jihadisterna så skiljer det sig mellan orter. I Eskilstuna vet jag inte riktigt men det skiljer sig mellan lokala miljöer, jag uppfattar att det här ofta handlar om individer eller grupper av individer som finns i tillåtande miljöer.
Hur stora är dom här grupperna i Sverige?

– För några år sedan uppskattade säkerhetspolisen att det handlade om cirka 200 men sedan dess är det säkert minst 300 svenskar som åkt till Syrien och Irak för att ansluta till såna här grupper. Sen beror det på hur man definierar ordet jihadist. Det finns olika nivåer på det.
Du har själv blivit hotat av jihadister i Sörmland via sms, är det nåt du vill berätta om?

– Ja, jag kan säga att jag blev intervjuat Eskilstunas kuriren för nån vecka sen och efter det så fick jag ett väldigt hotfull sms från en person då, som jag informerade till polisen om detta och de bedömde dessutom olaga hot och upprätade en anmälan.

– Det är naturligtvis något man måste ta på största allvar, det drabbar mig som journalist och det är ett demokratihot, säger han.
Är det vanligt med hot mot journalister och andra som uttalar sig i dom här frågorna?

– När det handlar om olika intoleranta våldsbejakande grupper och miljöer så kan det förekomma, jag har granskat såna i flera år och jag ska inte säga att det är vanligt att det händer, men det händer i olika former.

Du har ju granskat ämnet under flera år, hur har utvecklingen varit?
– Det har tagit ganska lång tid innan man kunnat få till en diskussion i Sverige kring detta, att folk inser att det är ett allvarligt hot. Och det är dom senaste ett eller två åren som det skett. Och utvecklingen i omvärlden har kommit upp till ytan, men vi har haft dom här grupperna i Sverige sen slutet av 90-talet, säger Magnus Sandelin.
Källa:
P4 Sörmland
sormland@sverigesradio.se
016 16 16 00
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6199168
Läs mera om Eskilstunas största moské som utsatts för en kupp av IS sympatisörer.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6199805

IS sympatisörer hotar politiker m.fl. Lyssna nedan.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6190897

Jag kan inte förstå att politiker och många andra är så okunniga om Islam och Koranen och låter sig luras av Islamister.
Mig veterligen så finns det inget annat parti i riksdagen som är mer insatt i Islam än SD.
Finns även ett ord i Koranen som ger muslimer rätt att ljuga bara det gagnar Islam. Lyssna på Richard Jomshofs i ett anförande om Islam nedan.


Richard Jomshof debatterar Islam

Nedan kan ni ta del av information om Islam och Koranen av dem som verkligen kan Koranen och vet vad Islam är och är f.d. muslimer men som konverterat till kristendom.
Lyssna på denna fantastiska kvinna som vågat trots dödshot från muslimer i Sverige för att hon konverterat till kristendom och pratar om Islam.


Lyssna på samtal från svensk Imman som ringer till f.d. muslim som konverterat till kristendom och talar om att det finns en avsikt med att det kommer så många muslimer till Sverige, för de tänker ta över hela Europa och talar om verser ur koranen.

Lyssna på denna kvinna som flytt från Iran som berättar vad hon gått igenom för hon vägrade att bära lång slöja och vad hon anser om Islam och kvinnans roll inom Islam…GRIPANDE BERÄTTELSE!

Regeringens nye minister menar att Jihad är kampen för demokrati. Läs nedan.
https://ladycobra.wordpress.com/2014/07/03/miljopartisten-mehmet-kaplan-jamfor-jihad-med-kamp-for-demokrati/

Att Socialdemokraterna har nära samarbete med islamister är nu känt och ni kan läsa om detta nedan.
https://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/

Politiker och egentligen alla borde läsa koranen och ta reda på hur muslimer tänker. Samt ta reda på så mycket fakta som möjligt om islam och se skillnaden mellan kristendom och islam. Det finns också ett ord i Koranen enligt nedan. Taqiyya En rätt att ljuga inför en ickemuslim, bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya. Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats. “Three Things About Islam” på Youtube. Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.

Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.
http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm

NEDAN NÅGRA VERSER UR KORANEN Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj först för era själar. (Surah 2:223; fördjupning) Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes. (Surah 2:228; fördjupning)
Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet. (Surah 4:3; fördjupning)

O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket. (Surah 5:51; fördjupning)

När de helgade månaderna1 gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig. (Surah 9:5; fördjupning)

Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villig underkastelse, och känner sig underdåniga. (Surah 9:29; fördjupning)
Då ni möter förnekarna1 [icke-muslimer] i strid, låt svärden falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä; tag därefter de överlevande till fånga. Sedan kommer den tid då ni skall ge dem fria, godvilligt eller mot lösen, för att kriget skall lägga av sina bördor. Detta är vad ni har att iaktta. Om Gud ville kunde Han helt visst slå ned dem utan er medverkan, men genom att låta er kämpa mot varandra sätter Han er alla på prov. Och vad dem beträffar som stupar i kampen för Guds sak, skall Han inte låta deras handlingar bli förgäves; Han skall leda deras steg och ge dem sinnesstyrka och inre lugn och föra dem till paradiset som Han har låtit dem veta. (Surah 47:4-6; fördjupning)

Referenser: 1. Bernström, K. Mohammed, ”Koranens budskap”, Proprius Förlag, 2002 2. Khalifa, Rashad, ”Koranen, Det Sista Testamentet”, Islamic Prod., 1998 3. Sadiqa, Qanita, ”Den Heliga Qur’anen”, Islam International Publ. Ltd., 1988 4. Safa, F. Reza, ”Inside Islam”, s. 41, Charisma House, 1996 5. Källberg, Knut-Göran, ”Reportage: Självmordsbombare”, Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004 6. Caner, Ergun & Emir, ”Unveiling Islam”, s. 64, 219, Kregel Publ., 2002 7. Spencer, Robert, ”Jihad Watch”, 12/3 2005 8. Morey, Robert, ”Islams invasion”, s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003 9. Abdullah Al Araby, ”Islam Review”, 9/4 2005
Lyssna på en före detta muslim, som är son till en Iman och som förklarar för president Obama att Islam ligger bakom IS handlingar och inte som Obama sagt att IS har inget med Islam att göra.

Jag reagerade på Obamas tal på TV , då han menar att IS inte har med religionen Islam att göra och att det inte existerar en religion som uppmanar till att döda oliktänkande. Jag börjar undra om Obama stödjer Islam? Lyssna noga på detta tal, antingen vet inte Obama något om islam trots att hans släkt är muslimer eller så vill han skydda Islam??

Lyssna på detta tal som fick enormt med applåder då han talar öppenhjärtligt om islaminiseringen.

Ytterligare en talare som verkligen talar klarspråk och inga politiskt korrekta floskler.
Lyssna på denne man.

Nu finns ett Islamistiskt parti etablerat i Sverige och i flera andra länder, men många länder har förbjudit detta parti men inte Sverige. Läs om detta nedan och det är ett antisemitiskt parti men naturligtvis emot allt som inte är islam och partiet är ju emot demokrati.
http://sjunne.com/2014/01/18/islamistiskt-parti/
Brödraskapssajt hävdar koppling till Islamiska förbundet i Sverige, läs nedan
https://ladycobra.wordpress.com/2013/08/24/brodraskapssajt-havdar-koppling-till-islamiska-forbundet-i-sverige/
Fler och fler muslimer konverterar till kristendom trots fara för deras liv..Lyssna nedan på en son till en Hamas ledare bl.a.


tisdag 9 juni 2015

Ökat stöd för SD bland utrikesfödda


jimmie-akesson
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll tal på amfiteatern på Långholmen. Partiet får allt större stöd i gruppen av utrikesfödda. På ett år har stödet ökat från 1,8 procent till 8,5 procent.

Klicka på länken så kommer videoinlägget upp där intervjun visas från SVT.
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-hos-utrikesfodda

Stödet för Sverigedemokraterna i gruppen utrikesfödda har nästan femfaldigats på ett år. Det visar SCB:s stora partisympatiundersökning.

– Jag tycker det är det bästa partiet. Vi slösar för mycket pengar på invandringen.

Det säger Stefan Buncic. Han kom till Sverige från dåvarande Jugoslavien på 60-talet och är nu ordförande i Sverigedemokraterna i Sundbyberg.

Tycker du inte att andra människor ska få samma möjlighet som du fick?

– Visst, så länge det finns pengar för det. Men har vi inte pengar måste vi tänka på de som redan bor här, säger Stefan Buncic.
Femdubblat stöd

Han är en i en allt större grupp av utrikesfödda som röstar på Sverigedemokraterna. På ett år har stödet ökat från 1,8 procent av de utrikesfödda, till 8,5 procent. Och i gruppen med utländsk bakgrund, alltså med två utrikes födda föräldrar, har stödet ökat från två till åtta procent. Det visar SCB:s partisympatiundersökning som görs två gånger om året.

– De går fram överlag och då är det inte så konstigt att SD även ökar bland invandrare, säger Andrej Kokkonen, statsvetare på Göteborgs Universitet.

Invandrare de första att drabbas
Andrej Kokkonen ser flera förklaringar till att invandringskritiska Sverigedemokraterna fått ett ökat stöd bland invandrare. Dels att det ofta är invandrare som är de första att drabbas av problem som en ökad invandring kan innebära eftersom nyanlända tenderar att söka sig till redan invandrartäta områden.

– Man tänka sig att när man väl är inne i systemet så vill man helt enkelt skydda sin situation.

Hård retorik mot islam en förklaring
En annan förklaring är att mycket av den invandring vi har i dag beror på nuvarande och tidigare konflikter i omvärlden.

– Många har ju flytt för att de känner sig förföljda av till exempel extrema islamistiska organisationer och rörelser. Det kan exempelivis röra sig om sekulära iranier och kristna syrianer. Och när de kommer hit ser de att Sverigedemokraterna är de som är mest kritiska mot islam vilket kan påverka hur de röstar, säger Kokkonen.

Starkare stöd bland europeiska invandrare
Stefan Buncic ser en skillnad mellan situationen på 60-talet då han kom till Sverige.

– Då var det mest arbetare från Europa nu är det mest invandrare från Afrika och Mellanöstern. Hela Europa minskar invandringen och dagens regering lovar för mycket, de vill ha hit invandrare men de kan inte erbjuda någonting, säger han.

Enligt Andrej Kokkonen tenderar invandrare från Europa i högre grad att rösta på Sverigedemokraterna än invandrare från utanför Europa.
– Det kan ju bero på att de inte känner sig lika hotade av Sverigedemokraternas politik.
Mer röster än stöd

I SCB:s undersökning framgår även att det är en skillnad mellan om man har sympati för ett parti eller om man skulle rösta på det. För de flesta partier är skillnaden på någon enstaka procent men för Sverigedemokraterna är det fyra procent fler som röstar på partiet än som sympatiserar med det.

– Det går inte att veta säkert men det kan ha att göra med att de driver en fråga som många tycker är viktig för stunden men att man kanske inte har sympati för partiet som helhet, säger Johan Eklund, ansvarig för partisympatiundersökningen.
Statsvetare: Fortsatt stöd för SD
Statsvetaren Andrej Kokkonens forskning visar att just integrations- och invandringsfrågan blivit allt viktigare och det innebär förmodligen ett fortsatt ökat stöd för Sverigedemokraterna.

– Det mesta pekar på att Sverigedemokraterna kommer fortsätta öka, givet att ingenting händer med de andra partiernas flykting- och invandringspolitik, säger Andrej Kokkonen.
Källa: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-hos-utrikesfodda
SCB:S PARTISYMPATIUNDERSÖKNING
Utrikesföddas partisympatier:
Maj 2015; Maj 2014
M: 22,4; 18,4
C: 1,5; 0,9
FP: 4,4; 3,6
KD: 3,7; 3,9
MP: 8,4; 8,3
S: 40,9; 47,9
V: 8,0; 10,6
SD: 8,5; 1,8
ÖVR: 2,3; 4,5

Hela väljarkåren:
Maj: 2015; Maj 2014
M: 27,0; 23,8
C 6,1; 4,2
FP: 5,4; 5,0
KD: 3,6; 3,2
MP: 7,4; 8,5
S: 31,2; 36,8
V: 6,4; 8,4
SD: 10,4, 6,0
ÖVR: 2,4; 4,0
SCB:s partisympatiundersökning publiceras två gånger om året och bygger denna gång på 12 091 slumpmässigt utvalda röstberättigade personer där 6 067 deltagit.
Källa: SCB
Christopher Gimling Shaftoe christopher.gimling.shaftoe@svt.se
Elisabeth Marmorstein elisabeth.marmorstein@svt.se
Publicerad:8 juni 2015 – 19:39
Uppdaterad:8 juni 2015 – 21:48